meksykańska fala



Playlista: Sarsa- Zakryj



Witam się z Wami Kochani!


Dzisiejszy post będzie krótki, w sam raz na przelotną wizytę na blogu w gąszczu obowiązków dnia codziennego.

Czego się spodziewacie w dzisiejszym wpisie, patrząc po tytule?

Na pewno wszystkiego, oprócz postu z przepisem. Może dzięki temu wpadnie Wam pomysł na obiad.

Otóż to!

Co wy na to, abym trochę Was naprowadziła? Jestem ciekawa czy podejrzewacie o jakim daniu dzisiaj napiszę… No to do dzieła..

Pasuje idealnie na każdą porę dnia…

Kukurydza i czerwona fasola to nieodłączny jej element…

Ostry, wyrazisty smak…

Znajdzie się dla niej miejsce w jesiennym menu…

Rozgrzewa do czerwoności…

Tylko dla wytrwałych…

Przypasuje każdemu mięsożercy…

I co wiecie co to takiego?

No dobra, starczy tych zagadek… Dzisiaj przychodzę z przepisem na przepyszną ZUPĘ MEKSYKAŃSKĄ





Ostatnio miałam okazję taką zjeść, kiedy przygotowała ją moja mama, jako nowość w swoim repertuarze kulinarnym! <3

Uwierzcie, że ja jako bardzo wybredna osoba w stosunku do jedzenia jestem absolutnie zaskoczona smakiem! Jest niepowtarzalny, intensywny…

Przygotowujecie taką pyszną zupkę w swojej kuchni? A może już gości w waszym domowym jadłospisie?

Jeśli jeszcze nie mieliście okazji jej spróbować, to koniecznie musicie nadrobić.

Pomoże Wam w tym przepis, który dla Was mam!

To co? Marsz do kuchni! Garnki w ruch!

Swoją drogą nie przepadam za zupami. Mogę na palcach jednej ręki policzyć, takie które spokojnie mogą się na stole znaleźć. Też tak macie? Wolicie coś konkretnego?

Zupa meksykańska jest bardzo treściwa, ma w sobie dużo składników, co sprawia, że na pewno nie będziecie głodni! Serio! Poleca się szczególnie na jesienno- zimową porę.

Jestem przekonana, że zaspokoi każdy wilczy apetyt.


Urozmaicajcie swoje potrawy.

Sprawdzajcie nowe przepisy!

Nie ma nic lepszego, jak testowanie nowych smaków.
Powiew świeżości w waszych daniach, na pewno nie zaszkodzi!

Łapcie przepis! Już z góry życzę Wam smacznego!


Składniki

- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 papryka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 1 czosnek
- 4 duże ziemniaki
- 3 marchewki
- gulasz węgierski Knorr (w paczce)
- 1 puszka pomidorów krojonych

Przygotowanie

Mięso mielone podsmażyć na oliwie lub oleju wraz z pokrojonymi w kostkę cebulą i marchewkami. Następnie dodajemy czosnek.
Wszystko to zalewamy wodą i gotujemy. Później dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
W momencie, gdy ziemniaki zrobią się miękkie, dodajemy fasolę, kukurydzę oraz pomidorki.
Na koniec zupę zaciągamy gulaszem węgierskim Knorr.

Najlepsza jest na drugi dzień.

Podajemy dobrze zgrzaną.


Wszystkiego dobrego i do zobaczenia w następnym poście, Jula 🧡

Komentarze

Popularne posty